X
GO

Kino klub Split obilježio 69. rođendan!

Tim povodom i za obljetnicu rođenja Ivana Martinca, u idućih tjedan dana bit će dostupna digitalizirana i restaurirana verzija Martinčeve "Kuće na pijesku".

  • 29 ožujka 2021
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 374
Kino klub Split obilježio 69. rođendan!

Povodom 69. rođendana Kino kluba Split (27. ožujka) i pred obljetnicu rođenja Ivana Martinca (28. 03. 1938 – 04. 09. 2005), autora koji je u povijesti kluba ostavio dubok trag, u idućih tjedan dana bit će dostupna digitalizirana i restaurirana verzija njegovog dugometražnog filma "Kuća na pijesku". Uz film objavljujemo i autorove bilješke, te treći dio trodjelnog teksta u sklopu kojeg se i nalaze spomenuti materijali.

72 kvadrata tišine (1. dio): O montaži u kvadrat
72 kvadrata tišine (2. dio): O sadržaju filma i smrti nadanja
72 kvadrata tišine (3. dio): Moć kamere, pucanj u zvuk i Židovska nevjesta

Hvala svim članovima i članicama, suradnicima i suradnicama, kolegama i kolegicama, prijateljima i prijateljicama koji nas iz godine u godinu podržavaju i prate i čine naše djelovanje prepoznatljivim i svrsishodnim.

Posebno hvala Ivanu Vukoviću bez koga ovaj projekt ne bi bio realiziran, te Hrvatskom filmskom savezu za podršku u provedbi.

Projekt digitalizacije i restauracije realizirao je Kino klub Split 2019. uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra i u suradnji s Hrvatskim državnim arhivom i Klik filmom.

Ispiši
Kategorije: Novosti
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x