X
GO

Mala škola medijske kulture u organizaciji Kino kluba Split

Otvorene prijave za besplatnu školu za nastavnike

  • 14 listopada 2022
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 794
Mala škola medijske kulture u organizaciji Kino kluba Split

Kino klub Split poziva sve zainteresirane nastavnike(ice) i profesore(ice) hrvatskog jezika i književnosti i likovnog odgoja u osnovnim i srednjim školama koji(e) žele steći ili usavršiti svoja znanja i razumijevanje audiovizualnih medija, te ih kasnije uklopiti u nastavne i izvannastavne aktivnosti u školama i svakodnevni rad s djecom i mladima, da se prijave na peto izdanje Male škole medijske kulture (MŠMK) u organizaciji Kino kluba Split.
Mala škola medijske kulture je besplatna za sve polaznike. 

Kao i do sada, MŠMK kao izvaninstitucionalni obrazovni program provodit će se kroz nekoliko međusobno povezanih predavanja i radionica okupljajući stručnjake i polaznike koji će, osim teorijskih predavanja, savladati kako praktično raditi kratka audiovizualna djela: filmove i animirane filmove s mladima i djecom.

Program MŠMK sastoji se od predavanja iz područja Teorije audiovizualnih medija, Povijesti i analize filma, te radioničkog praktičnog programa koji obuhvaća radionicu Snimanja, animacije i montaže i seminarsku cjelinu Metodologija rada u nastavi. Menotri(ce) na programu su Joško Jerončić, Dora Baras, Boris Poljak, Ivana Rupić i Natko Stipaničev. U sklopu škole pokazat će se i filmovi nastali u produkcijama na različitim radionicama s djecom i mladima.

Od ove godine škola je obogaćena i novim predavanjima koja će biti otvorena za javnost uz prijavu (prijavni obrazac). Projekcije i predavanja u periodu od 04. do 06. studenog održavat će dr.sc. Ana Đordić, Jelena Modrić, Ivana Rupić i Sanja Zanki Pejić, a pokrit će iduće teme: Analiza filma, Analiza i interpretacija filma u nastavi,  European film factory i Filmska nastava te Metodologija rada u nastavi.

Cijeli program trajat će u periodu od 4. studenog do 10. prosinca. 2022.  u prostorijama Kino kluba Split (Ulici slobode 28) te na terenu po potrebi.
Planirano je da se predavanja održavaju ponedjeljkom i srijedom u večernjim terminima, a praktične radionice vikendom.

Za sudjelovanje u čitavom programu potrebna je prijava do 27. listopada 2022.  putem prijavnog obrasca. Sudjelovanje u programu je besplatno.

Broj polaznika je ograničen, i u slučaju povećanog interesa, selekcija će se vršiti na osnovu motivacijskog pisma. 

-----

Link na objavu: https://kinoklubsplit.hr/dogadanja/otvorene-su-prijave-na-malu-skolu-medijske-kulture-5/ 
Dodatne informacije dostupne su slanjem upita na press@kinoklubsplit.hr  ili pozivom na  097 612 6766 (Dragutin)

Ispiši
Kategorije: Novosti
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x