X
GO

Otvorena sezona natjecanja

Novosti iz supetarskog radio kluba "Vidova gora"

  • 12 siječnja 2021
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 71
Otvorena sezona natjecanja

Ovogodišnja sezona kratkovalnih natjecanja je počela za mlade supetarske radio amatere već drugog dana u ovoj godini. Tako je 2. i 3. siječnja odrađeno američko natjecanje ARRL RTTY, a 9. siječnja prvo hrvatsko KV natjecanje pod nazivom ''Zimski Kup HRS ''. To je prvo u nizu od tri natjecanja: ostala dva su Ljetni Kup i Kup Jadrana. Kao i uvijek do sada, radile su dvije ekipe, i to Toni 9A3RPT i Dominik 9A3TDV pod pozivnom oznakom 9A1CFN, te Ivica 9A2BW i Tino 9A7DTH pod pozivnom oznakom 9A7B. Dnevnici su poslani, a prvi se rezultati mogu očekivati za desetak dana.

U natjecanju je po prvi put korišten antenski tjuner koji može izdržati snagu do 3 kW i koji je izrađen pod nadzorom i projektu 9A2BW. Time je ušteđeno oko 1000 eura koliko inače košta ovaj uređaj. Ovim se putem zahvaljujemo i radioamateru Veljku 9A3AN iz Rijeke koji je donirao nekoliko kritičnih elemenata.

Nadalje, Hrvatska zajednica tehničke kulture je najavila početak priprema za 63. natjecanje mladih tehničara iz cijele Hrvatske. Školsko-klupsko natjecanje će se sigurno održati, dok se zbog epidemiološke situacije za županijsko čeka odobrenje.

Tečaj za radioamatere ''P'' razreda se nastavlja nakon zimskih praznika. Posla preko glave, a vremena malo, kao i uvijek.

Tekst i snimke: Ivica Pavišić i Tin Jakšić

Ispiši
Kategorije: Novosti
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x