X
GO

Otvorene prijave na predavanja o filmskoj nastavi i radionicu dokumentarnog filma!

Obavijest iz Kino kluba Splita

  • 28 listopada 2022
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 227
Otvorene prijave na predavanja o filmskoj nastavi i radionicu dokumentarnog filma!
OTVORENA PREDAVANJA U SKLOPU MALE ŠKOLE MEDIJSKE KULTURE

 

U sklopu ovogodišnjeg petog izdanja Male škole medijske kulture organiziraju se predavanja na temu filmske nastave koja su otvorena za javnost. Projekcije i predavanja u periodu od 04. do 06. studenog održavat će dr.sc. Ana Đordić, Jelena Modrić, Ivana Rupić i Sanja Zanki Pejić, a pokrit će iduće teme: Analiza filma, Analiza i interpretacija filma u nastavi,  European film factory i Filmska nastava te Metodologija rada u nastavi.

 

Predavanjima mogu prisustvovati svi zainteresirani uz prijavu koju treba ispuniti do 03. studenog (prijavni obrazac). Program se organizira u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom i Agencijom za odgoj i obrazovanje. Više informacija.

 

PRIJAVITE SE NA RADIONICU DOKUMENTARNOG FILMA!

Radionica dokumentarnog filma, na kojoj će se polaznici imati priliku upoznati s razvojem i produkcijom dokumentarnog filma, održavat će se od 25. do 27. studenog u Kino klubu. Radionicu vodi Tonći Gaćina.
Za sudjelovanje na radionici, potrebna je prijava putem online obrasca do 20. studenog.
Odabrani polaznici imat će dodatnu mogućnost organiziranih individualnih mentorskih konzultacija u dogovoru s mentorom i nakon održavanja radionica. . Više informacija.

PREMIJERA FILMA "ZOF" RINA BARBIRA NA ZFF-u
 
Večeras, 28. listopada s početkom u 22 sata u sklopu programa Kockice na Zagreb film festivalu u Kino Kinoteci, premijeru će imati film Zof. Scenarij, režiju i kameru filma potpisuje Rino Barbir, montažu Marko Ferković, glazbu i dizajn plakata Vinko Pelicarić, zvuk Borna Buljević, a glavnu ulogu nosi Leo Mirković Zof. Producenti filma su Tonći Gaćina i Ivan Perić, a film je nastao u produkciji Kino kluba Split.
 
PROGRAM KLUBA PRIKAZAN U SLOVENSKOJ KINOTECI POVODOM DANA SVJETSKE BAŠTINE
 
Povodom Svjetskog dana audiovizualne baštine, Postaja DIVA u suradnji sa Slovenskom kinotekom obilježava prezentiranjem međunarodnih arhiva, kustosa i umjetnika. Kao dio programa kinoklubova s područja bivše zajedničke države, gostovao je i naš klub koji ove godine obilježava sedamdesetu obljetnicu postojanja. Selekciju filmova iz klupskog arhiva pod nazivom Metafizika i ljubav ovim je povodom odabrala predsjednica, Sunčica Fradelić koja će program i predstaviti. Program se održava 27. listopada s početkom u 20 sati u Slovenskoj kinoteci u Ljubljani. Prikazani su filmovi Ante Verzottija, Dunje Ivanišević, Ivana Martinca, Lordana Zafranovića, Ranka Kursara i Vjekoslava Nakića. Više informacija.
 
Rad Kino kluba Split podržavaju Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Grad Split i Zaklada Kultura nova.
 
Sunčica Fradelić
Ispiši
Kategorije: Novosti
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x