X
GO

Sigurniji internet, pretraživanje informacija i "Sat za planetu Zemlju"

  • 26 ožujka 2022
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 206
Sigurniji internet, pretraživanje informacija i "Sat za planetu Zemlju"

U sklopu današnjih radionica tehničkih aktivnosti s učenicima su se obradili sadržaji vezani za sigurnost na internetu i pretraživanje informacija, koji su u današnjem digitaliziranom svijetu od velike važnosti.
Djeci su danas sve čari informacijske i komunikacijske tehnologije vrlo lako dostupne, stoga je bitno pravovremeno ih uputiti kako se ponašati prilikom "surfanja" te im osvijestiti činjenicu da se iza skrivenih profila nalaze stvarne osobe te da svoje  osobne podatke i fotografije ne smiju olako dijeliti. S obzirom na to da djeca u potrazi za informacijama češće posežu za internetskim pretraživačem nego za knjigom, potrebno je kritički razmišljati te razlikovati one informacije koje su valjane od onih koje nisu. Stoga smo danas istražili najčešće korištene internetske stranice koje učenici koriste u potrazi za informacijama te ih pojedinačno analizirali i donijeli određene zaključke.
Na jednoj od današnjih radionica, zadnje subote u ožujku, u sklopu akcije "Sat za planetu Zemlju", ugasili smo svjetla i uređaje te se okušali u programiranju bez računala. Učenici su uspomoć igre "Air Battle" i primjenom do sada usvojenih znanja iz matematike i programiranja, "isprogramirali" upute za ostale učenike kako bi pobijedili u navedenoj igri. Osim što su napravili dobro djelo za bolje sutra, učenici su se zabavili te su uočili važnost praćenja slijeda koraka - algoritma, kao i ideju kreiranja kodova.

Ispiši
Kategorije: Novosti
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x