X
GO

Škola nove filmske prakse

Novosti iz Kino kluba Splita

  • 21 siječnja 2024
  • Autor: Zoran
  • Broj pregleda: 796
Škola nove filmske prakse
U narednom periodu klupski program svojim polaznicima omogućit će uvid u alate i znanja koji se mogu primjenjivati prilikom realizacije filmova. Program je usmjeren na razvoj autentičnosti u filmskom mišljenju i izražavanju. Održavat će se kroz predavanja, praktični rad, gostovanja i radionice. Kroz program će se obrađivati različite vrste pripovijedanja s fokusom na kreativni dokumentarni film, eksperimentalni film, film esej i hibridne forme. Film će se sagledati i kao društvena praksa, a program će nastojati odgovoriti na pitanja:
 
- O čemu raditi film i zašto, gdje i kako pronaći inspiraciju, na koji su način povezani etika i estetika filmske slike i izraza, koja je važnost istraživačkog rada i kako oblikovanju filma pomaže interdisciplinarni pristup?
 
Program počinje seminarom Dore Baras na kojem će polaznici kroz tjedne konzultacije s mentoricom proći pripremu svojih ideja. Priprema će ovisno o idejama polaznika uključivati različite elemente – od pisanja treatmenta i scenarija do organizacije ideja različitim metodama koje se po potrebi mogu oslanjati na vizualne i/ili tekstualne reference i izradu moodboardova. Seminar počinje 07. veljače a prijave se primaju do 2. veljače putem prijavnog obrasca. Održavat će se jednom tjedno do kraja ožujka, a raspored će polaznici dogovarati s mentoricom. 
 
Više informacija o aktivnostima koje slijede nakon seminara možete pronaći na web stranici kluba.

 Uz najavu pozivamo i zainteresirane kolegice i kolege koji prepoznaju potrebu održavanja ovog tipa programa da se jave ukoliko žele surađivati s Kino klubom Split u budućnosti i imaju svoje prijedloge i ideje kako unaprijediti postojeći program. Iskaz interesa moguće je poslati putem obrasca.

Za sve dodatne informacije upiti se šalju na mail adresu: program@kinoklubsplit.hr
Ispiši
Kategorije: Novosti
Tagovi:

Ime:
Email:
Predmet:
Poruka:
x